Knuffel-Inn Veiligheid bij jou

Veiligheid bij jou

Op mijn facebook pagina, Knuffel en Leun therapie, heb ik een vraag gesteld over veiligheid en knuffelen. Daar zijn mooie antwoorden op gekomen waar ik erg dankbaar voor ben. Je kan ze daar lezen en als je wilt mag je daar jouw antwoord ook een plekje geven. Ze zijn welkom.

Veiligheid binnen een knuffel. Wanneer voel je dat, wat voor gevoel krijg je dan? De antwoorden op deze vragen zijn voor iedereen anders. Het enige juiste antwoord op deze vragen is in jouw bezit.
Als ik jou dit soort vragen stel, vind ik het wel zo netjes als ik ze zelf ook kan beantwoorden. Hieronder heb ik geprobeerd zo goed mogelijk te omschrijven wanneer ik veiligheid voel en wat voor gevoel ik dan precies krijg. Maar eerst dit…..

*****
Voor mijn lieve vriend
Toen ik jou voor het eerst ontmoette, wist ik nog niet dat wij zo goed op elkaar afgestemd konden raken. Nooit zal ik ons knuffel moment vergeten dat er voor zorgde dat het mijn mooiste ooit zou worden. Ik heb er lang over nagedacht hoe dit moment te omschrijven wat uiteindelijk toch gelukt is. Ik ben je enorm dankbaar voor dat moment, dat gevoel toen ik mij veilig mocht voelen bij jou. Dank je wel dat je ooit deel uitmaakte in een voor mij belangrijke levensfase. Ik mis je nog steeds maar ben eeuwig blij dat ik je zo dichtbij kan halen.
Liefs Virginia

*****
“We moeten even knuffelen. Het is al té lang geleden”. Ik liep glimlachend naar hem toe en sloeg mijn armen om hem heen waarna hij hetzelfde bij mij deed. Zijn stevige armen voelden zo heerlijk warm. De milde geur van zijn after shave dwarrelde mijn neus in. Een zucht ontsnapte mij. Het gevoel van thuiskomen overviel mij zoals het mij altijd overviel als ik in zijn armen lag. Eindelijk veilig. Hij had gelijk dit was té lang geleden. Zijn rustige ademhaling zorgde ervoor dat ik mijn hoofd wat dieper in zijn schouder begroef. Ik sloot mijn ogen en stapje voor stapje gleed ik een andere wereld in. Mijn bekende wereld bij hem. Ik daalde de trappen af naar een natuurstenen ruimte die ik lang geleden bij hem achtergelaten had. Het zachte schijnsel van die ene brandende kaars verlichtte de ruimte. Ik keek rond en de intense stilte binnen die ruimte omhulde mij.Vrijelijk danste ik er zonder dat mijn tenen de grond raakten. Mijn lichaam nauwelijks voelbaar. De lucht die ik inademde voelde zo licht als een veertje. Mijn ademhaling ontdaan van alle noodzaak om te ademen. Ik voelde mij vrij. Luchtledig. Alles was goed. Er was geen oordeel alleen maar “zijn”. Op zijn adem ademde ik mee, kalm en licht. Onze buiken voelden elkaar, soms plagend gelijktijdig uitzettend, soms weer in eenheid met elkaar meebewegend in volledige verbintenis en geborgenheid bij elkaar.
*****

Dit zelf teruglezend overspoelt mij met gevoelens van geluk. Dat ik juist hem mocht ontmoeten, op dat moment in mijn leven was een groot geschenk. Zijn aanwezigheid koester ik nog elke dag.

Tot een volgend knuffelmoment
Liefs Virginia

knuffel juiste persoon

Posted in Algemeen, Communiceren Tagged with: , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie